Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Laten wij ophouden met de discussies en werken voor de samenleving en het volk. Dat verwachten de mensen die naar de stembus zijn gegaan, laten wij elkaar een kans geven.” Aldus gouverneur Lucille George-Wout bij een toast met jus d’orange na afloop van de beëdiging van het kabinet-Rhuggenaath.


Installatie kab RhuggenaathDe gouverneur zei ook erop te vertrouwen dat het kabinet de periode van vier jaar uitzit.
Rhuggenaath verklaarde in het Paleis van de Gouverneur, voor de camera’s van TeleCuraçao, dat het volk stabiliteit wil. De minister-president had het ook over de overdracht die hij van de vorige premier, Pisas, heeft gekregen. Rhuggenaath zei dat hij kan blijven rekenen op de steun van Pisas. De premier gaf aan een stevige oppositie te verwachten, maar als politici naar elkaar luisteren, dan is vooruitgang nodig, aldus de minister-president.
Quincy Girigorie, de nieuwe minister van Justitie, verklaarde dat repressie gelijk staat met dweilen met de kraan open. Preventie is heel belangrijk. De regering moet infrastructuren opzetten om te voorkomen dat burgers verkeerde besluiten nemen, aldus de bewindsman.
Minister Armin Konket verzekerde dat hij, ondanks het ministerschap, een ambtenaar blijft, hij vrijgesteld is om de functie te bekleden. Het streven van de bewindsman is dat ambtenaren tevreden zijn. Wanneer ambtenaren tevreden zijn zal dat ook een positieve uitwerking hebben op de dienstverlening, aldus de minister.
De nieuwe Gevolmachtigde minister, Anthony Begina, wil dat het Curaçaohuis in de toekomst in goed contact staat met de landskinderen in Nederland. Het huis moet samen met Curaçao zorgen voor het welzijn van het eiland.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).