Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Organisator Julius Koko van de handtekeningenactie bij het Wilhelminaplein wil volgende week 2.600 handtekeningen bij het Openbaar Ministerie inleveren. Tegelijkertijd wil hij aangifte doen tegen Dricoma en Hector Henriquez B bv voor hun aandeel in het leveren van vlees en andere producten waarvan de vervaldatum is verstreken.


handtekeningenKoko organiseerde afgelopen woensdag naar eigen zeggen een succesvolle actie waarbij er ruim 700 handtekeningen zijn verzameld. ,,Ik heb 200 formulieren, op ieder formulier is er ruimte voor 13 handtekeningen. Er zijn veel aanvragen van mensen die formulieren willen hebben om te tekenen. Daarom ga ik ervan uit dat ik volgende week woensdag de beoogde 2.600 handtekeningen binnen heb”, aldus Koko in gesprek met deze krant.
De opkomst bij de handtekeningactie was goed, zo legt de organisator uit. ,,De actie vond een dag voor Hemelvaartsdag plaats. Met alle communiefeesten die er op die dag zijn, hebben mensen het wel druk. Toch zijn ze naar een manifestatie gekomen waarbij ze niets te drinken of te eten hebben gekregen. Zelf was ik heel erg verrast om te zien hoe mensen vanuit alle lagen van de samenleving langs zijn gekomen om hun handtekening te plaatsen. Ik heb jongeren, volwassenen en bejaarden gezien. Wat mij heel erg raakte, was een oude vrouw van ik schat 80, die al strompelend naar een van de tafels liep om haar handtekening te plaatsen.”
De organisator is vastberaden om aangifte bij het OM te doen. , De afgelopen week verklaarde woordvoerder Serphos dat het OM pas in actie kan komen wanneer alle andere middelen zijn uitgeput. Maar daar ben ik het niet mee eens. Het OM hoeft niet te wachten, daarom gaan wij nu aangifte doen. De aangifte is gericht tegen Dricoma en Hector Henriquez B bv. Het verkopen van levensmiddelen die schadelijk kunnen zijn of de mogelijkheid bieden om dat te doen, is bij de wet verboden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).