Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Terwijl de Duitse luchtvaartnieuwswebsite Airliners.de meldt dat 24 oktober de laatste vlucht is tussen de Duitse stad Düsseldorf en Curaçao, zegt toeristenbureau CTB dat ‘de onderhandelingen nog lopen’ en dat uiterlijk maandag antwoord uit Duitsland wordt verwacht.
airberlinHet stopzetten van de verbinding zou een grote tegenvaller zijn voor CTB en voor de toeristische belangenvereniging Chata, die hadden ingezet om Air Berlin nog in elk geval tot en met het winterschema in april 2018 te behouden en in de tussentijd te werken aan een plan B.
De maatschappij vliegt al jaren met een omzetgarantie (‘revenue guarantee’) en naar verluidt waren de regelmatige verlate betalingen vanuit Willemstad een reden om de relatie te beëindigen. Ook is Air Berlin bezig met een strategische heroriëntatie.
Air Berlin heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een ‘boost’ van het Duitssprekende toerisme naar Curaçao, zo tonen de cijfers aan. Sinds vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar Curaçao kan worden gevlogen, groeide de Duitse markt van 6.000 bezoekers per jaar naar 22.000 in 2016; goed voor 231.000 overnachtingen.
De toeristische sector reageerde geschokt op het nieuws. Waarnemend-directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB) Hugo Clarinda en een vertegenwoordiger van de Curaçaose luchthaven reisden vrijwel direct af om te redden wat er te redden valt. Even was er optimisme, maar deze week meldden Duitse media dat het toch eerder tot een stopzetting van de vluchten komt.
Clarinda, die afgelopen dagen op dienstreis in Canada verbleef, was niet bereikbaar voor commentaar. Maar vanuit de top van CTB/CTDF wordt gezegd dat de onderhandelingen nog niet zijn beëindigd en dat Air Berlin heeft aangekondigd morgen of anders uiterlijk maandag te reageren op het laatste voorstel van Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).