Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Morgen dient er een bijzondere rechtszaak, waarin de mogelijke belangenverstrengeling van advocaat Marije Vaders aan de kaak gesteld wordt in de zaak Wilhelmina.

marijevaders

Deze zaak betreft de aangifte van MAN-Statenlid Yaël Plet tegen Charles Cooper en Gerrit Schotte (beiden MFK). Beiden worden verdacht van omkoping en poging tot omkoping van een of meer Statenleden. Vaders vertegenwoordigt zowel Cooper als Schotte. De rechter zal zich morgen buigen over de vraag of zij voor beide politici kan optreden. Op de rol over deze rechtszaak staat dat het gaat om een verzoek art. 43 Wetboek van Strafvordering. Dit artikel gaat over de toevoeging van een raadsman.
Op 28 april vond een inval plaats in zowel het huis van Schotte als dat van Cooper.
Poging tot omkoping en daadwerkelijke omkoping zijn strafbaar voor zowel de omkoper als degene die zich laat omkopen. Als het om Statenleden gaat, personen die van het volk het mandaat gekregen hebben de regering te controleren en wetten te maken, is omkoping een ernstig vergrijp.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).