Van een onzer verslaggevers
Willemstade - De verwachting is dat de sede van PAR vanavond weer open is, nadat afgelopen zaterdag een molotovcocktail naar binnen was gegooid en er brand ontstond. Dat heeft politiek leider Eugene Rhuggenaath tegenover deze krant verklaard. De brandweer wist de brand te bedwingen.


par,, Vandaag worden de airco’s en het gebouw schoongemaakt om de rookoverlast weg te werken. Het raam dat vernield werd toen de molotovcocktail naar binnen werd gegooid, is ondertussen ook gerepareerd. Wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Gisteren hadden wij een familiedag om eieren te zoeken bij het kabouterbos en in de middag zijn wij op wijkbezoek in Bándabou geweest”, aldus Rhuggenaath.
In een persconferentie die de partij zaterdagochtend organiseerde buiten bij de sede, verklaarde Rhuggenaath dat de democratie al een tijd onder vuur ligt. De aanval is eerder bij de verkiezingen van 2016 ingezet. ,,Daarom is het belangrijk dat er verkiezingen zijn waarin het volk zich kan uitspreken over het bestuur en het leiderschap voor het land. Dat het volk zich uitspreekt over de toekomst van de eigen kinderen.”
De politicus verklaarde ook blij te zijn dat de brandstichting niet uit de hand is gelopen. Het incident heeft ook aangetoond dat de meerderheid in het land gevormd wordt door nette burgers. PAR heeft vanuit de oppositie en coalitie steunbetuigingen gekregen, aldus de leider.
De politie heeft naar aanleiding van de brandstichting verklaard dat het toezicht wordt verscherpt bij de sedes van alle politieke partijen die aan de verkiezingen van 28 april meedoen. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn meteen na het incident begonnen met een opsporingsonderzoek. Terwijl dit onderzoek loopt, zal de controle bij de sedes worden opgevoerd. Het gaat om rijdend toezicht. In de verklaring stelt de politie dat het korps samen met het OM van mening is dat het hun verantwoordelijkheid is de verkiezingen van 28 april op een rustige en ordentelijke manier te laten verlopen. ,,Het OM en het Korps Politie Curaçao nemen geweld tegen of intimidatie van een politieke partij zeer serieus en zullen dit niet tolereren”, aldus de politie in een schriftelijke verklaring.
Politiek leider Rhuggenaath verklaarde tijdens de persconferentie van de partij dat de brandstichting niet alleen PAR raakt. ,,Wij zijn ons ervan bewust dat veel mensen in de wijken in angst leven.” De brandstichting was volgens de politicus ook bedoeld om de campagne van de partij te destabiliseren. ,,De verkiezingen gaan door, wij hebben de schande meegemaakt van een maatregel van hoger toezicht. Nu de verkiezingen onder toezicht van de gouverneur vallen, is er de garantie dat zij doorgaan.” De politicus stond ook stil bij de recente vernielingen van propagandamateriaal van PAR. De billboards en bijbehorende trailers zijn gestolen. Dat is op één dag op verschillende locaties gebeurd. De partij heeft daarom aangifte gedaan, zo legde de leider uit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).