Van onze redactie
Willemstad - De interim-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) bezocht afgelopen week de varkensstallen bij de AVB (voorheen LVV).

rasvarkens,,Het onderkomen van de rasvarkens laat veel te wensen over, zowel voor de dieren als voor de verzorgers. Het verzorgen van rasvarkens is een kerntaak van de AVB. Het departement draagt zorg voor dekprogramma’s voor de rasdieren, en de biggen worden verkocht aan lokale boeren. Op deze wijze kan de regering garanderen dat de bevolking kan beschikken over varkensvlees van een goede kwaliteit”, aldus de minister.
Het is al enige tijd niet mogelijk om de rasvarkens te laten dekken. Dit vanwege gebrek aan ruimte en gebrek aan de faciliteiten die nodig zijn voor de varkens om te kunnen baren en hun dag op een aangename wijze te kunnen doorbrengen. ,,De boeren hebben reeds veel te lang moeten wachten op het hervatten van de dekprogramma’s van de overheid. Samen met adviseurs Pieter van Baren en Stanley Marks, kwamen we tot een oplossing om de leefsituatie van de dieren op korte termijn te verbeteren. Binnen twee weken zal er een noodonderkomen worden gerealiseerd voor de varkens. Hierna zal meteen het dekprogramma worden hervat”, aldus interim-minister Sisline Girigoria (MPK).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).