Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partijen Partido Inovashon Nashonal, Frente Obrero-PAN en Movementu Kousa Promé hebben het afgelopen weekeinde voldoende steunstemmen gehaald om mee te doen aan de verkiezingen van 28 april.


Voorverkiezingen partijenDe DP, de nieuwe partijen PUSH en Liberashon Klasiko Komunidat di Kòrsou slaagden er niet in om de vereiste 792 steunstemmen te halen. De steunverkiezingen zijn bedoeld voor partijen die op dit moment niet in de Staten vertegenwoordigd zijn.
Er zijn in totaal 6.219 stemmen uitgebracht, PIN haalde 2.660 stemmen, Movementu Kòrsou Promé 1.218 en Frente Obrero-PAN 1.124. Van de verliezers slaagde DP er vorig jaar in genoeg steunstemmen te krijgen en mee te doen aan de verkiezingen. Maar bij de verkiezingen in oktober 2016 haalde DP geen enkele zetel.
Aan de verkiezingen van 28 april doen in totaal 11 partijen mee, namelijk Frente Obrero-PAN, MAN, MFK, KdNT, MFK, Movementu Kòrsou Promé, Movementu Progresivo, PAR, PNP, PS, Un Kòrsou Hustu.
Burgers konden dit jaar bij negen stembureaus terecht om hun steun te betuigen, net zoals vorig konden gedetineerden bij SDKK stemmen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).