Verkeerscamera’s binnen enkele maanden op Curaçao.
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In oktober 2016 is de toenmalige minister van Justitie door de Raad van Ministers gemachtigd om te tekenen voor de tweede fase van het project van cameratoezicht en in november is hiervoor ook met Inspur - die de installatiewerkzaamheden verricht - getekend.

camera
Dat heeft demissionair minister Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) van Justitie tijdens de openbare Statenvergadering van afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Martina reageerde hiermee op vragen van de Staten over de status van het project cameratoezicht.
De Justitieminister informeerde de Staten dat het project vier fasen kent en dat de werkzaamheden in de eerste fase reeds in een vergevorderd stadium verkeren waarbij verschillende camera’s zijn geïnstalleerd op strategische punten. ,,Gezien de vorderingen is besloten de nodige voorbereidingen te treffen om meteen de tweede fase te implementeren”, aldus Martina. In dit kader zal een pilotproject beginnen waarbij verkeerscamera’s zullen worden geïnstalleerd en getest. Voor de implementatie en uitvoering van de tweede fase is in november 2016 wederom met Inspur getekend. Volgens de minister zullen deze verkeerscamera’s en andere benodigdheden om de tweede fase uit te voeren binnen een paar maanden op Curaçao arriveren, waarna de implementatie meteen kan beginnen. ,,Het gaat hier om camera’s die overtredingen zoals het door rood rijden en hoge snelheid zullen detecteren.”
De bewindsman benadrukte dat er op dit moment verschillende camera’s zijn geïnstalleerd, die ook naar behoren werken. Ook de monitorroom waarin de beelden nauwkeurig in de gaten worden gehouden en zo nodig hulp wordt ingeschakeld, is volledig operationeel, aldus Martina. ,,De camera’s geven beelden op hoog niveau en deze hebben reeds resultaat geboekt waarbij misdaad werd opgenomen en de beelden vervolgens konden worden gebruikt om zaken op te lossen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).