Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Honderd kinderen van verschillende scholen, die allen deel uit maken van een van de Raden van Kinderen, hebben gisteren hun opwachting gemaakt en prinses Laurentien laten zien wat zij teweeg hebben gebracht.

kinderideePrinses Laurentien is de oprichtster van de Missing Chapter Foundation. De leerlingen hebben hun werk uitgelegd aan de hand van video’s, presentaties en optredens. Naast prinses Laurentien was ook demissionair minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR) aanwezig. De Raden van Kinderen zijn ondergebracht bij vier scholen die op hun beurt weer gekoppeld zijn aan een bedrijf of organisatie, te weten de Gouverneur Laufferschool en Kooyman, de Oranjeschool en Avila Beach Hotel, het Fatima College en het ministerie van Economische Ontwikkeling en het Albert Schweitzer havo-vwo en TUI.
De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland. Hier denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. De Raad van Kinderen is sinds april 2015 actief op Curaçao. De stichting Sifma Curaçao is de lokale vertegenwoordiging van de Raad van Kinderen. Sifma: ,,Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. De organisaties met een Raad van Kinderen zijn in alle delen en windstreken van het Koninkrijk gevestigd: van Aruba en Curaçao tot Groningen, van Bonaire tot Zeeland, van Saba tot Limburg en van Sint Eustatius tot Gelderland. Met andere woorden, de Raad van Kinderen-community legt verbinding tussen kinderen, scholen en organisaties, waarin zij van elkaar leren en met elkaar in contact worden gebracht over thema’s, uitdagingen en oplossingsrichtingen. Samen zijn zij van mening dat het logisch is om naar de ideeën van kinderen te luisteren over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).