MFK: I-cloud University geen garantie
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is geen schriftelijke beschikking van de minister van Financiën waarin hij officieel afwijkt van de comptabiliteitsvoorschriften om de bacheloropleiding van de politie te financieren.

navarro

De demissionaire minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS), verklaart in de Staten dat een goedkeuring in de Raad van Ministers, waarbij ook de minister van Financiën geen protest heeft aangetekend, beschouwd kan worden als een mondelinge geldige beschikking. ,,Onzin”, zegt Omayra Leeflang, ,,Navarro houdt ons voor de gek. Er bestaat niet zoiets als een mondelinge beschikking. Een beschikking is een concrete vorm van besluit en is dus per definitie schriftelijk.”
Gerrit Schotte (MFK) kan het niet geloven dat een minister in zee gaat met een wat hij noemt ‘I-cloud University’, een universiteit die alleen op papier bestaat, die wel een erkenning heeft van het ministerie van Onderwijs, maar geen onderwijsaanbod heeft, laat staan geaccrediteerde opleidingen.
Niet alleen de demissionaire minister, maar ook het toekomstige kabinet kreeg het deze week zwaar te verduren in de Staten. Want het lijkt erop, zo is door de oppositie aangevoerd, dat nu al voorkomen moet worden dat er een breuk ontstaat, nog voordat de regering een feit is. ,,Het gaat immers om een opleiding die opgezet wordt door Carl Camelia, de man van minister Suzy Camelia-Römer (PNP)”, zo is door MFK gesteld. Jacinta Constancia (MFK): ,,De MAN heeft in deze vergadering geen enkel moment iets gezegd. Waar is de MAN met de leuze ‘dignidat humano’ (menselijke waardigheid). Nog voordat de regering start, is het vertrouwen met de achterban en de kiezers al geschonden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).