Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao heeft de beste dragracepiste in het Caribisch gebied, aldus de ‘Curaçao Extreme Fundation’. Volgens de stichting blijkt dit uit de beste tijden die hier gereden zijn door motorrijders en automobilisten.


dragraceDe stichting meent dan ook een belangrijke bijdrage te leveren aan de bekendheid van Curaçao in het buitenland. Op dit moment wordt de tweede editie van de ‘Curaçao International Extreme Finals’ (Cief) georganiseerd op de eerste drie dagen van december, waarbij de beste auto en motorlijnen uitgezet zijn voor een spannende wedstrijd. Helaas zijn de auto’s die uit de Verenigde Staten (VS) moesten overkomen niet gearriveerd. De enige wagen die het eiland bereikt heeft met een speciaal transport is de ‘Super Scion’, uit Aruba.
Er is al wel een line-up van auto’s en motoren uit Puerto Rico, Aruba en Bonaire. Ook dit jaar zullen de ‘top tuners’ vanuit de VS aanwezig zijn om het record van 6,90 seconden te verbreken. Op dit moment staat dit record op naam van Jayson Angela van ‘Still Balling Racing’ met Ronnie Mitchell als ‘tuner’. Ook zal er een race zijn van kinderen, de zogenoemde Junior Dragsters.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.