Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aan de derde editie van de KLM Curaçao Marathon doen voor het eerst teams van bedrijven mee. Familieleden en vrienden kunnen wederom de gratis app downloaden waarmee zij de deelnemer die zij aanmoedigen kunnen volgen.

klmmarathon1
Gisteren hadden 1.900 mensen zich ingeschreven voor het evenement dat zondagochtend van start gaat bij Hemingway. Maar de organisatie verwacht tussen de 2.500 en 3.000 deelnemers uit 29 landen. Om de veiligheid van de hardlopers en supporters langs het parcours te kunnen garanderen is besloten maximaal 3.000 mensen toe te laten. Een derde van de hardlopers komt uit het buitenland waarvan ‘ruim 55 procent’ uit Nederland. Daarmee heeft de organisator, stichting Run for the Sun, de doelstelling bereikt om met het evenement het toerisme te bevorderen. Nog belangrijker is dat meer mensen op Curaçao in beweging komen en gaan sporten, zegt Kees van Muiswinkel, voorzitter van de stichting. ,,Sport verbroedert en slaat bruggen tussen bevolkingsgroepen. Het is mooi om alle deelnemers na de finish zo happy en bevriend met elkaar te zien.”
Zoals elk jaar doen ook dit keer weer bijzondere hardlopers mee. Een vrouw uit de Verenigde Staten loopt hier haar 298ste marathon. En de Nederlander Jaap van den Berg noteert Curaçao als het vijfenzeventigste land waar hij de 42 kilometer rende.
Zondagochtend om 4.00 uur gaat de hele marathon van start bij restaurant Hemingway bij BLVD. Twee uur later klinkt het startschot voor de halve marathon. Daarna vertrekken om 6.30, 7.00 en 7.30 uur de deelnemers aan respectievelijk de Trail van 10,5 kilometer, de 10 kilometer en de 5 kilometer Run & Walk. In deze derde editie lopen voor het eerst teams van bedrijven mee.
De gratis app biedt de gebruiker een persoonlijk trainingsprogramma; bovendien zijn de lopers voor vrienden en familieleden te volgen met ‘Live Track & Trace’. De organisatie belooft een ‘nog nauwkeuriger tijdregistratie’ dan de voorgaande jaren omdat op meer plekken geklokt wordt.
Run for the Sun organiseert de marathon samen met de Curaçaose Atletiekbond. Niet alleen voor topsporters, maar ook voor recreanten, voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. ,,Iedereen is een winnaar en krijgt bij de finish een medaille en T-shirt”, benadrukt Willem Cordilia, voorzitter van de bond en race director. ,,Het parcours is gecertificeerd door de Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) en staat op de internationale marathonkalenders.”
Wie nog mee wil doen aan een van de afstanden, kan zich deze week nog inschrijven. Dat kan tot en met morgen tussen 16.00 uur en 19.00 uur bij Van den Tweel Supermarkt op Zeelandia en vrijdag van 7.00 uur tot 14.00 uur bij het Marathon-kantoor op het Lions Dive & Beach Resort of via onderstaande website.
www.klmcuracaomarathon.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).