Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De verdachten die naar aanleiding van de grote drugsvangst op Hato van 30 oktober zijn opgepakt, zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die de gevangenhouding rechtvaardig heeft bevonden.

coke

Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend. De officier van justitie heeft de gevangenhouding met acht dagen verlengd.
Op 30 oktober heeft de politie 289 kilo cocaïne in beslag genomen op de parkeerplaats van Hato. In totaal zijn er zes mensen aangehouden, te weten M.T. (1965) uit Turkije, F.P. (1965) uit Turkije, K.A. (1963) uit Turkije, F.A. (1963) uit Turkije en E.J.E.W. (1974) uit Curaçao.
M.T. is piloot. Hij en E.J.E.W. zijn in de omgeving van de airport aangehouden met de drugs, wapens, munitie, mutsen en handschoenen. F.P. - eveneens piloot - K.A. en F.A. zijn op Hato aangehouden op het moment dat ze een luxueus jetvliegtuig wilden boarden. Ook het vliegtuig is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen.
Na de aanhouding heeft de politie ook een inval gedaan in drie kamers van een hotel in Otrobanda. Hierbij werd 7.000 gulden in beslag genomen en zijn een man en een vrouw met Turkse nationaliteit en een man met Duitse nationaliteit aangehouden. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer meldde toen dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de coke.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).