Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose consumentenbond Fundashon pa Konsumidó heeft de afgelopen tijd veel klachten over slechte service van Insel Air binnengekregen. insel Het gaat hierbij onder andere om klachten over vertraging, niet aangekondigde annuleringen en slechte communicatie.
,,De klachten zijn structureel. Veel klanten voelen zich machteloos omdat zij voor bepaalde routes in de regio afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij”, zo stelt Fundashon pa Konsumidó. De consumentenbond vraagt Insel Air dan ook dringend om transparanter te worden in hun communicatie en hun vluchten te evalueren en structureren naar de normen die voor iedere internationale vliegtuigmaatschappij gelden.
De consumentenbond vindt dat het tijd wordt dat de overheid regels opstelt voor het omgaan met vliegtuigmaatschappijen die in gebreke blijven. Er moeten vaste bedragen komen voor het compenseren van reizigers wanneer maatschappijen niet aan hun beloftes voldoen, conform het Verdrag van Montreal. Hierin wordt een gestandaardiseerde behandeling van klachten gereguleerd voor de landen die zijn aangesloten bij de International Civil Aviation Organization (ICAO). Naast vertraging en annulering wordt in het verdrag ook de verantwoordelijkheid bij sterfgevallen, gewonden en schade of verlies van bagage geregeld.
De consumentenbond wil de regering van Curaçao middels een petitie vragen zich te buigen over bovengenoemde punten uit het verdrag. De petitie zal worden aangeboden aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Fundashon pa Konsumidó vraagt alle reizigers de petitie te ondertekenen om haar verzoek kracht bij te zetten. De petitie kan online worden getekend bij het kantoor van de consumentenbond of online via de Facebookpagina van de stichting.
Insel Air-directeur Edward Heerenveen, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.