Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het voltallige bestuur van de politieke partij PAIS heeft aangeboden af te treden en plaats te maken voor een nieuwe lichting. cleopaDit stelt scheidend voorzitter van zowel het parlement als van PAIS, Mike Franco, naar aanleiding van het ontluisterende verkiezingsresultaat van vorige week woensdag.
Op de vraag of het klopt dat PAIS-Statenlid en nummer drie van de partij Eugène Cleopa heeft aangegeven zich kandidaat te willen stellen voor het voorzitterschap van de partij, antwoordt Franco bevestigend. Hij stelt daarbij wel als kanttekening dat Cleopa, net als de andere partijleden die een bestuursfunctie overwegen, de interne evaluatie over de toekomst van de partij zal afwachten. Tot deze evaluatie besloten de leden tijdens de partijbijeenkomst vorige week donderdag.
Over andere namen voor het bestuur wil Franco zich niet uitlaten. ,,We moeten de mensen de rust geven in deze tijd na de pijnlijke verkiezingsuitslag. Iedereen moet bij zichzelf te rade gaan of hij of zij zich verkiesbaar wil stellen”, zo stelde de voorzitter.
Tijdens de bijeenkomst vorige week stelden alle bestuursleden hun positie ter beschikking als ‘symbolisch gebaar’ na het ontluisterende verkiezingsresultaat, waarbij de partij terugging van vier naar nul Statenzetels. Volgens Franco wilde het bestuur zo haar verantwoordelijkheid nemen en niet de schuld afschuiven op de inmiddels afgetreden politiek leider, Alex Rosaria.
Ook besloot de partij tijdens de bijeenkomst een interne evaluatie te houden. Op de vraag of de partij verder zou moeten gaan, antwoordde het overgrote merendeel van de leden ‘ja’, al stelden enkelen van hen zich nog te willen beraden over hun eigen rol binnen de partij. De partij besloot tot een interne evaluatie over de verkiezingen, de resultaten hiervan worden volgende week dinsdag gepresenteerd aan de leden.
Op 25 oktober kunnen zij stemmen voor het nieuwe partijbestuur. Het is niet uitgesloten dat de huidige bestuursleden die hun plek ter beschikking stellen, zich dan alsnog herkiesbaar stellen. Voorzitter Franco en partijsecretaris, tevens voormalig minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Stanley Palm kunnen niet worden herkozen, omdat de partijreglementen niet meer dan twee termijnen toestaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).