Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het aanbod van fruit en groente vanuit Venezuela via de barkjes is de laatste dagen stilgelegd. De markstallen met groente en fruit op de kade in Punda zijn duidelijk minder goed gesorteerd.

barkjes

Volgens douanedirecteur Jules Ilario laten de autoriteiten in Venezuela de boten niet vertrekken, omdat de producten op de lokale markt moeten worden afgezet. Er is echter voor zover bekend geen officieel exportverbod afgekondigd.
De aanvoer was al teruggelopen door de situatie in Venezuela, maar tot nu toe was dat niet zichtbaar aan de kraampjes aan de kade. ,,We horen van de afnemers van de producten dat er minder binnenkomt”, aldus Ilario. ,,Bijvoorbeeld Zulia-bier komt weinig meer binnen. Ik heb geen harde cijfers want dit wordt niet apart geregistreerd, het is wat ik hoor van de afnemers.” Verschillende supermarkten nemen groente en fruit af dat uit Venezuela wordt aangevoerd via de barkjes.
Karel Vreugdenhil van Vreugdenhil Supermarkt bevestigt de geschetste situatie. ,,We kunnen al een paar weken niet op Venezuela rekenen. De overheid van Venezuela legt steeds beperkingen op. Veel producten kunnen we wel uit andere landen halen, en bijvoorbeeld papaja’s komen deels ook van Curaçao zelf. Er is vandaag wel een container met groente uit de Verenigde Staten aangekomen Maar de typische Venezolaanse producten zoals bananen, bakbananen, zoete aardappels en avocado’s missen we dan.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).