Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft groen licht gekregen om de voorraad materialen aan te vullen. Daarmee kan het ziekenhuis een maand zorg overbruggen.


sehosGeplande operaties zullen ‘zo spoedig mogelijk’ worden uitgevoerd, maar wanneer precies kon woordvoerder Raiza Kibbelaar gisteren niet zeggen. ,,Eerst moeten er voldoende materialen beschikbaar zijn.”
Door geldproblemen werkt het ziekenhuis al geruime tijd met een voortdurende schaarste aan materialen. Sinds vorige week staan de van tevoren geplande electieve operaties ‘on hold’. Die maatregel nam de directie in overleg met de medische staf, om te voorkomen dat de acute zorg in gevaar zou komen. Spoedoperaties en medisch noodzakelijk behandelingen gingen en gaan gewoon door.
De financiële oplossing voor een overbrugging van een maand werd gevonden na onderhandelingen met onder andere minister Siegfried Victorina (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Dat het Sehos nu voor een maand materialen in voorraad kan hebben, is al een verbetering, omdat tot voor kort slechts een week vooruit kon worden ingeslagen, aldus Kibbelaar.
Het ziekenhuis heeft een maand lucht, maar ondertussen gaan de onderhandelingen met het ministerie van GMN en ‘andere partijen’ door om een oplossing op langere termijn te vinden. De bedoeling is om structureel voor een maand materialen op voorraad te hebben.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.