Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De partijen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de overgang van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) naar het nieuwe Hospital Nobo Otrobanda (HNO), Sona en Berenschot, praten niet meer met elkaar. ,,Het conflict is geëscaleerd”, zei minister Siegfried Victorina (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur gisterochtend tijdens een actie van het verplegend personeel.

hnio
Voordat Victorina met andere partijen die bij de bouw van HNO betrokken zijn verder kan overleggen, zoals de directie van het Sehos, moet de relatie tussen Sona, die het project trekt en regisseert, en het door de stichting aangetrokken adviesbureau Berenschot, eerst zijn verbeterd.
Volgens Victorina zijn zowel Sehos als Sona niet tevreden over de wijze waarop Berenschot de transitie doorvoert. ,,Ik ook niet. Berenschot moet rapporteren aan Sona, maar het loopt niet zoals het zou moeten. De sterke indruk bestaat dat het adviesbureau doet wat het wil en dat kan niet. HNO is van ons en niet van Berenschot.”
Gevolg van de slechte samenwerking zou zijn dat er nog geen trainingen in de ruimte in winkelcentrum Colon worden gegeven. De bijscholing in het ‘House of Change’ zou na het einde van de schoolvakanties beginnen. Maar zolang er geen ‘human resource roadmap’ klaar is, kan nog niet voor elke medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan worden gemaakt waarop de bijscholing wordt afgestemd.”
De samenwerking tussen Sona en Berenschot zou vorige week een dieptepunt hebben bereikt. ,,Ze praten niet meer met elkaar”, heeft Victorina begrepen. De minister zei naar een oplossing te zoeken. Het conflict heeft prioriteit. ,,De partijen die verantwoordelijk zijn voor de transitie praten niet met elkaar. Dat moeten we eerst oplossen. Daarna volgt overleg met Sehos en anderen.”
De minister kon de CBV-leden wel geruststellen wat het behoud van hun baan betreft. ,,Uitgangspunt van de plannen is dat niemand zijn werk verliest. Ieder gaat mee naar HNO. Maar er komen nieuwe functies en andere verdwijnen juist.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).