Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op het Kolegio Alejandro Paula (KAP) heeft onlangs een informatiesessie plaatsgevonden voor deelname aan het United World College (UWC).

leerlingen

Deze internationale school biedt 4 en 5 vwo- en 5 havo-leerlingen van tussen de 16 en 19 jaar een tweejarig pre-universitair programma aan waarbij de student een Internationaal Baccalaureaat (IB) behaalt. Bij de presentatie waren vier Curaçaose studenten aanwezig die hun verhaal vertelden. Sidiane Daal Laker is inmiddels terug op Curaçao, met een masterdiploma uit de Verenigde Staten (VS). Zij ging naar Engeland van 2006 tot 2008 en vervolgde dus haar studieloopbaan in de Amerika. Marko Winedt is net klaar bij het UWC. Hij zat de afgelopen twee jaar in Singapore en gaat nu een masteropleiding doen in de VS. Angie Luna studeert voor arts in Nederland, nadat ze van 2009 tot 2011 naar Singapore ging. Op dit moment doet Tiffany Hurtado haar UWC-opleiding in Maastricht. Zij zal deze in 2017 afronden.
Op de website van UWC staat te lezen: ,,UWC-scholen bieden een uitdagende en intensieve onderwijservaring aan leerlingen met een grote diversiteit aan achtergronden. UWC geeft geselecteerde leerlingen een beurs en inspireert hen om te bouwen aan een vreedzame en duurzame toekomst. De opleiding is gebaseerd op drie elementen, namelijk een intensief academisch programma, een lokaal programma met maatschappelijke dienstverlening en dat alles in een multiculturele omgeving. Er zijn gemiddeld 70 nationaliteiten vertegenwoordigd in elke jaarlaag. Een essentieel kenmerk van UWC is dat andere culturen en nationaliteiten worden omarmd. Internationaal begrip wordt gestimuleerd doordat leerlingen samenwerken en samenleven. In de leerlinghuizen, in het klaslokaal en tijdens activiteiten zoals muziek, kunst en drama. Het samenleven op een campus met zo’n diverse ‘peergroup’ creëert een cultuur waarin vooroordelen en waarden dagelijks op de proef gesteld worden. UWC-scholen bevinden zich op 5 continenten: Afrika, Noord-Amerika, Centraal/Zuid-Amerika, Azie en Europa.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).