Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) hoopt volgende week een oplossing te hebben voor het tekort aan zo’n tien docenten voor het funderend onderwijs.


Dat heeft directeur Lisette van Lamoen-Garmers tegenover deze krant verklaard. ,,Wij hebben verschillende scenario’s in gedachten en besluiten volgende week wat het wordt. Zo kijken wij of er klassen samengevoegd kunnen worden. Een ander alternatief is om twee docenten op een klas te zetten, een duobaan. Er zijn docenten die niet fulltime willen werken. Het gebeurt nu dat een adjuncthoofd bijspringt, zodat de leerlingen van een klas toch les krijgen. Een andere oplossing die wij in het verleden al hebben toegepast is om de leerlingen in de middag les te geven”, aldus Van Lamoen-Garmers.
,,Wanneer kinderen van een bepaalde groep in de middag les moeten krijgen, proberen wij de docenten niet te veel te belasten. Stel dat er een docent nodig is voor klas 5b. De docent van 5a hoeft dan niet de hele week dubbele diensten te draaien. De middaglessen worden onder de docenten verdeeld. Dat doen wij om overbelasting en burn-out te voorkomen.”
Vanuit Suriname is er ook belangstelling van docenten om les te geven op de scholen van het funderend onderwijs, zo legt de directeur uit. ,,Maar dat is niet in alle gevallen mogelijk om dat het diploma na 1985 niet gelijkwaardig is.”

docenten


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).