Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was onverantwoord dat kinderen vorige week woensdagmiddag deelnamen aan de protestmars van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) voor een nieuw referendum over de consensusrijkswetten. kinderenDat stelt pleitbezorger kinderrechten Keith Carlo.
Tijdens de demonstratie hielden enkele kinderen protestborden omhoog met de tekst ‘E.T. is a crook’, daarbij doelend op de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp, die voor onbepaalde tijd is geschorst hangende een integriteitsonderzoek. Volgens Carlo begrepen de kinderen deze tekst niet en was er sprake van een exploitatie en manipulatie van de demonstrerende kleintjes.
,,Ik ben een groot voorstander van politieke vorming, van opgroeien met politiek bewustzijn om tolerante en kritische burgers te worden. Dat staat ook in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Maar ouders hebben ook verplichtingen en moeten hun kinderen een veilige omgeving bieden”, aldus de vicevoorzitter van de Association of Caribbean Social Work Educators.
Dat er slechts een handvol kinderen aanwezig waren bij de protestmars, die zonder incidenten verliep, is volgens Carlo irrelevant, omdat het hem om het principe gaat. De ‘ferme’ taal die de demonstranten uitsloegen aan het adres van Tromp en tegen de consensusrijkswetten en Nederland, hebben volgens hem geen meerwaarde voor een kind. ,,Volwassenen denken alleen aan zichzelf en vergeten de veiligheid van het kind. Dat zie je trouwens ook bij andere massa-activiteiten zoals het carnaval.” Volgens Carlo moeten bij politieke acties waar kinderen ook aanwezig zijn rekening worden gehouden met hun referentiekader.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).