Tekst en foto’s door Els Kroon
Willemstad - Het vernieuwde vakantieplan van Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou (FDDK) kan rekenen op een overweldigende belangstelling. vakantieplan2 Honderden kinderen tussen de 6 en 16 jaar waren gisteren in alle vroegte al getuige van de officiële aftrap waarbij naast de inzegening door pastoor Morrison, en enkele toespraken van organisatie en sponsors, tientallen duiven werden losgelaten als eerbetoon aan de dit jaar overleden sportleider Heinrich ‘Ain’ van Aanholt.
Het FDDK-team onder leiding van voorzitter Thakaidzwa Doran gaat niet over een nacht ijs. De voorbereidingen zijn een half jaar geleden begonnen, waarbij veel aandacht werd besteed aan de veiligheid van de kinderen.
Het sportterrein is omgetoverd tot een waar pretpark waar vrijheid en blijheid hoogtij vieren. Er zijn kant en klare ‘rides’ en springkussens, maar ook veel activiteiten waar de kinderen hun fantasie en creativiteit kunnen botvieren onder begeleiding van negentig bevlogen FDDK-medewerkers, waarvan het merendeel dit werk al vele jaren achtereen doet. Achttien geüniformeerde beveiligers houden een oplettend oogje in het zeil.
Omdat de zwemactiviteiten dit jaar afvallen, heeft de organisatie zich tot het uiterste ingespannen voor volwaardige vervangers zoals midgetgolf, boogschieten, een hindernisbaan, knikkeren en afstand bediende sportautootjes,
Terwijl een grote groep het kunstgrasspeelveld opstormt om zich bij de favoriete voetbalgroep te voegen en fanatiek een balletje te trappen, zijn het aanvankelijk maar enkelen die zich aan de nieuwe activiteiten wagen. Maar dat duurt niet lang. Binnen de kortste keren vormt zich ook bij het boogschieten en de afstandsbediende auto’s een rij wachtenden, maar ook de mountainbikes, het knikkerspel, de houten muziekboxen en de biljarttafels zijn in trek. Op de geïmproviseerde midgetgolfbaan krijgen de spelers instructies van een echte professional en er wordt fanatiek gezongen voor de video opnamen voor het internet. Het is te veel om op te noemen en de sfeer is opperbest.
Alle kinderen van Curaçao tussen 6 en 16 jaar kunnen nog vijf dagen gratis en zonder aanmelding vooraf genieten van dit festijn. Behalve vandaag zijn er activiteiten op 21, 26, 27 en 28 juli van 9.00 tot 13.00 uur


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).