Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het heeft even geduurd, maar gisteren was het zover. Barakken2 Vijf oude klaslokalen aan de westzijde van het Radulphus College, ook wel bekend als de ‘barakken’, gingen tegen de grond. De rector van de havo/vwo-school, Marion Thomasia-Keiren, zegt blij te zijn met de sloop.
Volgens Thomasia-Keiren, die sinds twee jaar rector is bij het Radulphus, stonden de barakken al heel lang op de nominatie om gesloopt te worden. ,,Er kon eigenlijk geen les meer in gegeven worden”, stelt ze. Er ligt een masterplan voor de bouw van twaalf nieuwe lokalen, maar door geldgebrek is er vooralsnog alleen ruimte voor vier.
De bouw van de vier nieuwe klaslokalen, waar net als in de barakken Frans en economie zal worden onderwezen, duurt naar verwachting zeven tot acht maanden. Volgens de rector zullen ze worden uitgerust met adequaat schoolmeubilair, airco en mogelijk een digibord. Tot het moment dat ze worden opgeleverd, zullen de leerlingen les krijgen in tijdelijke noodlokalen aan de oostzijde van de school.
De oude barakken aan de oostzijde, waarin eerder godsdienst en economie werd gegeven, blijven voorlopig staan. Om die te kunnen vervangen is fase twe van de nieuwbouw aan de westzijde nodig, daarvoor is voorlopig geen geld. Thomasia-Keiren stelt dat de school voor renovatie afhankelijk is van de overheid. ,,Ook andere lokalen zijn aan vernieuwing toe, maar de budgetten zijn niet toereikend, daarom doen we het stapje voor stapje.” Ze zegt blij en dankbaar te zijn dat de overheid via Reda Sosial nu de middelen verstrekt voor deze vier nieuwe lokalen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).