Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie wil meer agenten op straat inzetten om de zichtbaarheid van het korps te vergroten. KpcDeze maatregel is genomen nadat de autoriteiten hebben vastgesteld dat het aantal atrako’s in mei van dit jaar is toegenomen in vergelijking met de maanden daarvoor, zo heeft de politie in een verklaring bekendgemaakt.
Tot en met april vonden er dit jaar gemiddeld 50 atrako’s per maand plaats, voor de maand mei ligt het aantal op 74. In 2015 werden er in totaal 641 atrako’s gepleegd. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie willen in 2016 het aantal overvallen terugbrengen tot 600.
De politieteams die belast zijn met de handhaving van de openbare orde, zijn 24 uur per dag beschikbaar. Er is in nauwe samenwerking met de recherche een speciaal team samengesteld. Dit team waarschuwt de politie en reageert snel op meldingen die via de alarmlijn 911 binnenkomen.
Het werk van de handhavers van de openbare orde en de recherche is gesynchroniseerd. Door snel informatie uit te wisselen, wordt de pakkans vergroot dat dat verdachten vlak na een overval kunnen worden aangehouden. Deze nieuwe aanpak bij overvallen heeft al in korte tijd veel effect gehad, aldus de politie. Zo heeft de politie in korte tijd 18 aanhoudingen verricht, kort na een overval.
In de persverklaring roept de politie de bevolking op om alert te blijven. De politie roept burgers die het slachtoffer zijn geworden van een overval of als getuige bij een atrako aanwezig waren op om direct na het incident 911 te bellen. Ook vraagt de politie aan de bevolking om in zo’n geval zo goed mogelijk te observeren en veel informatie aan de autoriteiten door te geven. Burgers kunnen ook bellen zodra ze iets verdacht zien, zo kan een misdrijf worden voorkomen.
De politie roept ouders op om hun kinderen goed in de gaten te houden. Ouders moeten niet toestaan dat hun kinderen spullen mee naar huis nemen, terwijl de opvoeders weten dat hun kroost het niet op een eerlijke manier heeft verkregen. Burgers die gestolen goederen kopen, zijn bij de wet ook strafbaar. De politie gaat binnenkort via de pers informatie geven over het voorkomen van atrako’s.
Het korps schrijft ervan overtuigd te zijn dat het samen met de regering, zakenlieden en burgers mogelijk is om het aantal atrako’s drastisch te verminderen, zolang iedereen dat wil.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).