Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau hebben gisteren de ATP World Tour Masters 1000 in Madrid gewonnen. RojerRojer en Tecau versloegen de titelverdedigers Rohan Bopanna en Florin Mergea in twee sets (6-4 en 7-6).
Mutua Madrid Open behoort tot een serie van negen ‘meest prestigieuze’ toernooien - op de vier Grand Slams en de ATP World Tour Finals na - in Europa, Noord-Amerika en Azië. Voor Rojer en Tecau is het de eerste keer dat zij een Masters 1000-toernooi winnen. Behalve 1.000 punten voor de wereldranglijst, verdienen zij samen 912.900 euro met hun overwinning in Madrid.
Volgens de website van de Association of Tennis Professionals (ATP) kwam het winnende duo al snel op een voorsprong van 3-1 en kon de eerste set eenvoudig uit serveren. Maar in de tweede set verloor geen van beide dubbelteams een servicegame. De wedstrijd werd beslist met een tiebreak.
Rojer en Tecau, die vorig jaar nog de ATP Finals in Londen op hun naam schreven, hadden een moeizaam begin van het jaar. ,,We zijn echt blij met deze winst, omdat we al een aantal keer vroeg zijn uitgeschakeld in een Masters”, zei Tecau. ,,We hadden een paar lastige weken en wonnen niet veel wedstrijden. Deze overwinning betekent heel veel voor ons.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).