Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij het ministerie van Onderwijs zijn plannen in de maak om leerlingen die het voorbereidend secundair beroepsonderwijs (vsbo) afmaken, pas hun diploma te geven nadat ze nog één jaar een studie op middelbaar beroepsonderwijs (mbo, op Curaçao sbo) hebben gevolgd.

Dat antwoordt de minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR) op vragen van partijgenoot en Statenlid Armin Konket.
Konket vraagt de minister onder andere wat er gedaan wordt aan de arbeidsproductiviteit, waarop Rhuggenaath antwoordt dat uit het rapport Long Term Economic Strategy (LTES), ook opgenomen in het Nationaal Ontwikkelingsplan (NDP), blijkt dat er een tekort is aan mbo’ers.
,,Om hier verandering in te brengen, wordt door de regering naar een structurele oplossing gezocht en zijn er plannen om op onderwijsgebied stappen te nemen om vsbo-leerlingen nog een jaar op mbo-niveau te laten studeren, voordat zij hun vsbo-diploma kunnen krijgen”, aldus de Economieminister.
Op de korte termijn worden er bovendien crash-courses aangeboden om technische jongeren bij te scholen voor banen in de toeristische sector. Het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW) treft voorbereidingen om 1.000 jongeren in dit traject te krijgen. Verder maakt de minister melding van het huidige traject van de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM), waar in samenwerking met het opleidingsinstituut Feffik jongeren praktisch en theoretisch geschoold worden tot een mbo-niveau.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).