De Mermaid, die bijna dagelijks op Klein Curaçao vaart, heeft afgelopen week een loodzware oude bronzen klok uit Haarlem meegebracht, die op het eilandje moet gaan luiden bij noodgevallen en die tot in de verre omtrek te horen zal zijn.

klok

De klok dateert oorspronkelijk uit 1942, maar de Duitsers haalden het tijdens de bezetting van Nederland uit de toren van de kerk om er in de oorlog munitie van te maken. In 1948 werd dit exemplaar, dat naar schatting ongeveer 450 kilo weegt, teruggeplaatst in de kerk van Haarlem, met als opschrift: ‘Door ruwe hand geschonden, is de eerste nooit gevonden. Als tweede mag mijn stem de lof verkondigen van hen, die alle oorlogsjaren deze kerk heeft willen sparen’. Nu is het onbewoonde Klein Curaçao de trotse bezitter van de klok met historische waarde.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).