Van een onzer verslaggever
Amsterdam/Willemstad - Op Curaçao is er al een straat naar hem genoemd en ook verrijst er in Muizenberg een stadion met zijn naam.

andruw

Maar in Nederland blijft honkballer Andruw Jones een relatief onbekende sporter. Het populaire praatprogramma RTL Late Night haalde hem woensdag in de uitzending en legde uit dat Jones een sportheld is met zijn honderden homeruns en tien Golden Gloves als beste outfielder in de Major League.
Gevraagd op welke statistiek hij het meest trots is antwoordde Jones: ,,Gewoon dat ik daar mocht spelen. Zoveel spelers krijgen niet de kans om 17 jaar in de MLB te spelen.” Naast toewijding en hard werken was geluk een belangrijke factor in zijn succes, aldus Jones. ,,Iemand raakte geblesseerd en daardoor werd ik in 1996 opgeroepen.” Hij was toen 19 en sloeg twee homeruns in zijn eerste wedstrijd in de World Series.
Vorig jaar september gaf Jones het symbolische startsein voor de aanleg van een nieuw Little League-stadion in Muizenberg. Dit wordt gefinancierd door zijn ARBJ Foundation en kost 2,4 miljoen dollar. Het stadion is vooral bedoeld voor de jeugd. Maar er kunnen ook gewone honkbalwedstrijden gespeeld worden. In RTL Late Night liet Jones schetsen zien van het nieuwe stadion.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).