Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de Curaçao Tourist Board (CTB) is per ongeluk een grote hoeveelheid ED-kaarten op straat beland, met data van passagiers die op het eiland arriveren en/of van het eiland vertrekken. CTB
In een persverklaring laat CTB weten dat de bewuste kaarten per ongeluk op straat zijn beland. De CTB werkt al jaren samen met Van Rumpt Recycling, een bedrijf dat de kaarten versnippert en recyclet. Managing directer Caroline van Rumpt van het betreffende bedrijf verklaarde in een reactie aan deze krant dat zij ook kennis had genomen van foto’s van de bak met kaarten, die gisteren op Facebook zijn geplaatst.
,,Ik kan alleen zeggen dat de bak die ik op de foto’s heb gezien, niet van ons is. Wij werken al zo’n tien jaar voor de CTB en hebben speciale bakken daar staan voor documenten die vernietigd moeten worden. Ik heb begrepen van CTB dat er tijdens het opruimen per toeval een bak buiten het gebouw is beland”, aldus Van Rumpt. In de verklaring schrijft CTB dat het om kaarten gaat die bestemd waren om vernietigd te worden. De kaarten zijn al vijf jaar oud. ,,CTB betreurt dat deze kaarten niet vernietigd zijn conform de gebruikelijke procedure. Ondertussen zijn er interne maatregelen genomen zodat iets dergelijks niet meer in de toekomst kan gebeuren”, aldus de verklaring.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).