Willemstad - Vwo 5-leerlingen van de Dr. Albert Schweitzer-school zijn op 18 maart naar Nederland gereisd voor een studiereis met als belangrijkste doel zich te oriënteren op een vervolgopleiding en op het aanbod van opleidingen van de diverse universiteiten en hogescholen.

studiereisnl

In november kreeg de groep vanuit de school te horen dat er geen studiereis zou zijn waarop de studenten besloten zelf hun studiereis te organiseren. Rector Marieke Folkers gaf toestemming, waarna het uitzoeken, plannen en organisatie van start kon gaan. ,,De groep heeft om fondsen te werven verschillende activiteiten georganiseerd en diverse bedrijven benaderd met verzoek om sponsoring. Dankzij de medewerking van deze bedrijven konden ze hun studiereis verwezenlijken”, aldus de school.
De groep vertrok op 18 maart en zal tot 1 april in Nederland verblijven in bungalowhuisjes in de buurt van Utrecht. Van daaruit brengen ze bezoeken aan verschillende steden waaronder Maastricht, Utrecht, Groningen, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Tevens zullen ze meedoen aan diverse culturele activiteiten.
De leerlingen en hun ouders willen in het bijzonder de sponsoren Ennia, notariskantoor Kleinmoedig & Alexander, Aida en Gerard Harmsen van Gewi Technical Services nv, Maduro & Curiel’s Bank, Kees en Anneke de Jong, advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg, TUI, Burgers & Fung-A-Loi notarissen, advocatenkantoor VanEsp Kunneman VanDoorne, Instituut Renata voor Hart- en Longziekten Curaçao, Botika Brievengat, Edwin de Vries van Twinfield Caribbean, Lara de Jonge en familie, Gomperts Cooling Services, Vida Nova Pension Fund Pension Management, Orco Bank nv, HB Management nv en stichting Johannes Bosco bedanken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).