Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Statenlid Humphrey Davelaar van de regeringspartij PNP heeft een voorstel voor een wetswijziging ingediend om het tinten van de voorzijruiten van auto’s mogelijk te maken.

Davelaar in een persverklaring bekendgemaakt. Om dit mogelijk te maken moet de Wegenverkeersverordening gewijzigd worden. Het verzoek hiertoe is donderdag ingediend.
In een toelichting stelt Davelaar dat het tinten van de voorzijruiten gezien moet worden als een bijdrage aan de gezondheid van het volk. Met het tinten van de voorzijruiten zal het zicht van bestuurders niet langer gehinderd worden door felle zonnestralen die ook niet goed zijn voor de huid.
Afgezien daarvan zal de felle zon niet langer het interieur van de auto verkleuren. Zonwerende film op de ruiten zorgt ervoor dat de warmte van de zon tot 65 procent in de auto wordt gereduceerd. Davelaar verwacht ook dat bestuurders geen last meer zullen hebben van de laag zon.
Een getinte ruit biedt ook bescherming tegen blootstelling aan UV-stralen. In de toelichting op het voorstel om de wet te wijzigen schrijft Davelaar dat de film die op de ruiten wordt aangebracht als een effectief zonnescherm werkt voor mensen met een zonne-allergie of overgevoelige ogen. Volgens Davelaar is er minder inkijk in de auto bij getinte ruiten. Inbrekers zouden daardoor minder geneigd zijn om in te breken in de auto. Mocht de ruit worden ingeslagen dan zorgt de folie ervoor dat de scherven worden tegengehouden. Een auto met getinte ruiten verbruikt volgens het Statenlid ook minder brandstof.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.