Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Statenlid Humphrey Davelaar van de regeringspartij PNP heeft een voorstel voor een wetswijziging ingediend om het tinten van de voorzijruiten van auto’s mogelijk te maken.

Davelaar in een persverklaring bekendgemaakt. Om dit mogelijk te maken moet de Wegenverkeersverordening gewijzigd worden. Het verzoek hiertoe is donderdag ingediend.
In een toelichting stelt Davelaar dat het tinten van de voorzijruiten gezien moet worden als een bijdrage aan de gezondheid van het volk. Met het tinten van de voorzijruiten zal het zicht van bestuurders niet langer gehinderd worden door felle zonnestralen die ook niet goed zijn voor de huid.
Afgezien daarvan zal de felle zon niet langer het interieur van de auto verkleuren. Zonwerende film op de ruiten zorgt ervoor dat de warmte van de zon tot 65 procent in de auto wordt gereduceerd. Davelaar verwacht ook dat bestuurders geen last meer zullen hebben van de laag zon.
Een getinte ruit biedt ook bescherming tegen blootstelling aan UV-stralen. In de toelichting op het voorstel om de wet te wijzigen schrijft Davelaar dat de film die op de ruiten wordt aangebracht als een effectief zonnescherm werkt voor mensen met een zonne-allergie of overgevoelige ogen. Volgens Davelaar is er minder inkijk in de auto bij getinte ruiten. Inbrekers zouden daardoor minder geneigd zijn om in te breken in de auto. Mocht de ruit worden ingeslagen dan zorgt de folie ervoor dat de scherven worden tegengehouden. Een auto met getinte ruiten verbruikt volgens het Statenlid ook minder brandstof.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).