Van onze redactie
Willemstad - Geoloog Leon Pors begint op 20 januari met een nieuwe sessie van de cursus Geologie voor beginners. Na vijf theorielessen wordt de cursus op 20 februari afgesloten met een excursie.
Pors gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Curaçao. ,,Het ontstaan van de aarde en de geologische processen die het hebben gevormd tot wat het nu is hebben altijd tot de verbeelding gesproken van veel mensen. Helemaal omdat geologische processen steeds doorgaan en daarmee de aarde er telkens anders uit laten zien”, aldus de geoloog.
,,De geologische fundamenten van het eiland Curaçao zijn mede debet aan de ecologie van het eiland, maar geven ook inzichten in het fysieke uiterlijk van het eiland. Iedereen die interesse heeft in de natuur in het algemeen en de geologische processen in het bijzonder, tevens in relatie met educatie, toerisme, bouw, archeologie vindt in deze cursus de onmisbare basisinformatie van deze materie.”
Onderwerpen die behandeld zullen worden, zijn onder meer basisprincipes van de geologie, gesteenten en mineralen, grootschalige geologische processen, de belangrijkste gesteentegroepen op het eiland en hun kenmerken en de geologische geschiedenis van Curaçao.
De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in natuur, geologie, gesteenten of die op professioneel niveau te maken heeft met het onderwerp. De cursus wordt op woensdagavond gehouden van half zeven tot negen uur. Deelname kost 295 gulden per persoon inclusief materiaal, snacks, koffie/thee en een lichte lunch tijdens de excursie. Inschrijven kan via de website www.curassavica.net.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).