Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De openbare vsbo-school Pablo Duarte krijgt mogelijk airco’s van de Isla om te voorkomen dat leerlingen zoals de afgelopen dagen lessen moeten missen als gevolg van de stankoverlast.

pabloduarte

Dat heeft woordvoerder Tico Vos van minister Dick tegenover deze krant verklaard.
Het alternatief van airco’s die in staat zijn om de lucht te filteren, is tijdens een overleg over de situatie bij de Pablo Duarte-school besproken.
Aan dat overleg namen de leiding van de school, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), een vertegenwoordiging van de Isla en de Dienst Openbare Scholen (DOS), deel. Vos was daarbij als vertegenwoordiger van minister Dick aanwezig. De vertegenwoordiging van de Isla gaat het plan voor de airco’s nog binnen de raffinaderij bespreken.
De woordvoerder verklaarde aan deze krant dat in het overleg aan bod is gekomen dat de veroorzaker van de overlast de kosten op zich neemt voor de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat leerlingen in de toekomst weer lessen moeten missen als gevolg van de stankoverlast. Minister Dick van Onderwijs heeft met minister Siegfried Victorina van GMN telefonisch overlegd over de situatie op de school. De zaak wordt volgens Vos ook voorgelegd aan premier Ben Whiteman omdat de raffinaderij onder de portefeuille van Algemene Zaken valt.
Afgelopen woensdag bleek uit een onderzoek van het ministerie van GMN en de raffinaderij, dat de bron voor de stankoverlast bij de school in Buena Vista, bij de Isla ligt. Op woensdag waren de Pablo Duarte-school en de Skol Humanista (Skai) in Buena Vista dicht als gevolg van de stankoverlast. Voor de Pablo Duarte-school was het de tweede dag op rij dat de leerlingen niet op school konden blijven. Adjunct-directeur Karel van Haren van de Isla was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).