Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De openbare vsbo-school Pablo Duarte krijgt mogelijk airco’s van de Isla om te voorkomen dat leerlingen zoals de afgelopen dagen lessen moeten missen als gevolg van de stankoverlast.

pabloduarte

Dat heeft woordvoerder Tico Vos van minister Dick tegenover deze krant verklaard.
Het alternatief van airco’s die in staat zijn om de lucht te filteren, is tijdens een overleg over de situatie bij de Pablo Duarte-school besproken.
Aan dat overleg namen de leiding van de school, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), een vertegenwoordiging van de Isla en de Dienst Openbare Scholen (DOS), deel. Vos was daarbij als vertegenwoordiger van minister Dick aanwezig. De vertegenwoordiging van de Isla gaat het plan voor de airco’s nog binnen de raffinaderij bespreken.
De woordvoerder verklaarde aan deze krant dat in het overleg aan bod is gekomen dat de veroorzaker van de overlast de kosten op zich neemt voor de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat leerlingen in de toekomst weer lessen moeten missen als gevolg van de stankoverlast. Minister Dick van Onderwijs heeft met minister Siegfried Victorina van GMN telefonisch overlegd over de situatie op de school. De zaak wordt volgens Vos ook voorgelegd aan premier Ben Whiteman omdat de raffinaderij onder de portefeuille van Algemene Zaken valt.
Afgelopen woensdag bleek uit een onderzoek van het ministerie van GMN en de raffinaderij, dat de bron voor de stankoverlast bij de school in Buena Vista, bij de Isla ligt. Op woensdag waren de Pablo Duarte-school en de Skol Humanista (Skai) in Buena Vista dicht als gevolg van de stankoverlast. Voor de Pablo Duarte-school was het de tweede dag op rij dat de leerlingen niet op school konden blijven. Adjunct-directeur Karel van Haren van de Isla was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.