Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle bruggen die toegang geven tot het Waaigat hebben een nieuwe kleur gekregen. De bruggen zijn verlicht in de kleur van de Curaçaose vlag. Ook het Statuut- of Autonomiemonument aan het einde van de Emancipatie Boulevard Dominicio ‘Don’ Martina wordt binnenkort in kleur verlicht.


Het verlichten van de bruggen en binnenkort dus ook het monument is gedaan door het Curaçaose bedrijf 88Light. De LGB Smithbrug en de grotere Wilhelminabrug zijn omlijnd met led-strips. De Wilhelminabrug wordt ook verlicht vanaf de kade en de brugpijlers worden door middel van computergestuurde zogenoemde ‘Floodlights’ verlicht in verschillende kleuren. ,,De belichting van beide bruggen werd nog nooit op dergelijke wijze tot stand gebracht op Curaçao”, aldus het bedrijf.
,,Dit soort led-strips wordt wereldwijd op bruggen aangebracht en voldoet aan de ‘IP 68 norm”, aldus Wim van Spanje, manager van 88Light Curaçao. ,,Op de houten delen van de LGB Smithbrug maken we gebruik van het RIGID-systeem waarbij de led-strip een aluminium ondergrond heeft voor een betere geleiding. De ledverlichting is hierdoor ook voor lange termijn gebruik geschikt”, vertelt Van Spanje.
De led-strips zijn volgens de manager ‘hufterproof’ en onderhoudsvrij. ,,De overheid heeft gekozen voor een langetermijnoplossing voor de verlichting van deze mooie bruggen. De led-strips en -lampen zijn speciaal ontwikkeld voor ons klimaat en bestand tegen het hoge zoutgehalte in de lucht en de felle zon”, legt Van Spanje uit.
Het bedrijf wil met de introductie van hoogwaardige ledverlichting op ons eiland bijdragen aan het milieu en mensen daar ook bewust van maken. ,,Ook spaarlampen zijn vervuilend, want ze bevatten kwik en vervuilende gassen. Onze ledlampen bestaan alleen uit een chip en hebben een lange levensduur”, aldus Van Spanje.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).