Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Parijs - Terwijl het nog altijd onduidelijk is of het brein achter de aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud, daadwerkelijk is omgekomen bij een politieactie gisteren in een voorstad van de Franse hoofdstad, wordt er ook jacht gemaakt op een tweede terrorist. Het gaat om Mohamed K.

Volgens verschillende Belgische media is hij van Antilliaanse afkomst. Waarschijnlijk wordt daarmee de Franse Antillen bedoeld.

Hij zou in het Noord-Franse Roubaix hebben gewoond en zou mogelijk de explosieven en ontstekingsmechanismen van de bomgordels die gebruikt werden voor de aanslagen in Parijs, waarbij 129 mensen omkwamen, hebben geleverd. Belgische veiligheidsdiensten zijn met man en macht naar hem op zoek. Hij wordt omschreven als ‘zeer gevaarlijk’. Het vermoeden is dat hij voor en na de aanslagen contact zocht met Salah Abdeslam.
,,Naast Salah Abdeslam (26) uit Sint-Jans-Molenbeek - de ‘chef logistiek’ van de aanslagen in Parijs - maken politie en gerecht zich mogelijk nog meer zorgen om Mohamed K., een Antilliaan met als thuisbasis het Noord-Franse Roubaix”, aldus Het Belang van Limburg.
Een Belgische veiligheidsbron zegt tegenover deze website dat er in het land massaal gezocht wordt naar Mohamed K. De vrees bestaat dat hij België als onderduikadres gebruikt. ,,Nog meer dan Abdeslam is hij de man die we zo snel mogelijk moeten vinden”, klinkt het. De recherche vreest dat Mohamed K. zich naar België zal begeven - of daar al is - om zijn vriend Abdeslam te helpen ontsnappen uit de klauwen van de politie.
In Saint-Denis, een voorstad ten noorden van Parijs, is gisterochtend een grote antiterreuractie begonnen. Volgens de Franse zender BFMTV is deze gericht tegen de ‘negende verdachte’ van de aanslagen in Parijs. Mogelijk ging het om deze Antilliaan Mohamed K.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).