Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een zaal vol werkzoekenden heeft vorige week een ‘motivational’ bijeenkomst kunnen bijwonen georganiseerd door Elsa Rozendal.

movatiewerk

Zij riep werkzoekenden op via Facebook onder de titel ‘Kòrsou tin trabou’ (Curaçao heeft werk). Tijdens het seminar is ingegaan op hoe te solliciteren, hoe een sollicitatiegesprek voor te bereiden, een goede brief en curriculum vitae te schrijven en op de essentiële benodigdheden en bekwaamheden die nodig zijn om een kans te maken op de arbeidsmarkt. Naast Rozendal, was ook D’arcy Lopes gastspreker evenals het uitzendbureau Tempo Caribbean. Verder waren er twee werkgevers, die uitgelegd hebben wat zij zoeken in een sollicitant en wat zij verwachten van jongeren. Ook een jongere zelf is aan het woord geweest en heeft de zaal verteld hoe hij werk zocht en ook kreeg. De bijeenkomst was bij het Sentro Pro Bista in Jongbloed.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).