Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De fruitbarkjes uit Venezuela mogen nog maar twee keer per week uitvaren en alleen als alle papieren in orde zijn. Dat laat de douane desgevraagd weten. De verscherpte maatregelen zijn ingevoerd na de schietpartij waarbij twee agenten gewond raakten en waarvan een aantal Venezolanen wordt verdacht.
Een team van onder meer douane, immigratie en politie voeren de verscherpte controle uit bij de bootjes die samen de drijvende markt vormen. Al een aantal maanden was de oude regel weer van kracht waarbij de barkjes alleen tussen 6.00 en 18.00 uur mogen uitvaren. Sinds deze week is ook de verscherpte regel van kracht waarbij alleen op woensdag en vrijdag tussen bepaalde uren mag worden vertrokken.
De douane controleert vooral op goederen. Zo moeten de opvarenden bonnen tonen van hetgeen ze hebben aangeschaft op Curaçao. Immigratie controleert op de juiste papieren van de opvarenden en de politie haalt ze door een systeem om te controleren of ze een overtreding hebben begaan.
De verscherpte controle zal, zo is de verwachting van de douane, duren totdat het onderzoek naar de schietpartij op de agenten is afgerond. Deze schietpartij vond op 22 oktober plaats. Voor deze zaak zitten nu negen personen vast, onder wie de vermoedelijke schutter Karoly Rafael Flores Molina.
Onlangs werd de detentie van zes verdachten met acht dagen verlengd om meer onderzoek te kunnen doen. Het gaat behalve om Molina van 23 ook om de 18-jarige Venezolaan I.G.M.C., de Venezolaan K.J.G. van 24, de Venezolaanse vrouw A.D.G.C. (28), de 19-jarige Colombiaan L.J.P. en de 36-jarige Curaçaoënaar J.J.A. Eerder werden al een man en twee vrouwen aangehouden voor de schietpartij van oktober.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.