Van een onzer verslaggevers
Willemstad/New York - Een team van The New York Times (NYT) heeft in samenwerking met de serie Frontline van PBS (Public Broadcasting Station) journalistiek onderzoek gedaan naar ‘The Offshore Game of Online Sports Betting’ en belandde daarbij op Curaçao.

newyorktimes2

,,Het verhaal van Pinnacle Sports is een case study over hoe goksites, illegaal in de Verenigde Staten, toch operationeel kunnen zijn op Amerikaans grondgebied”, aldus ’s wereld bekendste krant gisteren in een uitgebreid artikel, gepubliceerd in zowel de printversie - prominent op de voorpagina - als online.
Pinnaclesports.com is het zeer succesvolle sportgokbedrijf met hoofdvestiging - tot voor kort, althans - in ‘een oudbakken hotel op het kleine Caribische eiland Curaçao’, aldus de krant. Jarenlang hebben ondernemingen geavanceerde technologie ingezet om de Amerikaanse justitie op afstand te houden. De constante factor: het internet.
De verslaggevers van NYT deden een poging om de directie van Pinnacle te interviewen in het hoofdkwartier in het Holiday Beach Hotel & Casino. Maar op de ochtend dat de reporters arriveerden, begon het bedrijf met de verhuizing van computers en meubilair naar een andere locatie op Curaçao. ,,Degenen die achterbleven wensten niet te praten.” Bij het artikel op de website staat een video waarin is te zien hoe de journalisten proberen informatie los te krijgen.
Toch haalt de gezaghebbende krant wel een paar keer verklaringen van Pinnacle aan. Zo meldt het bedrijf zich geen zorgen te maken over zijn digitale aanwezigheid in de Verenigde Staten (VS). ,,Alle content wordt legaal geleverd vanuit Curaçao. We gebruiken enkel Amerikaanse ‘traffic acceleration’-bedrijven, maar dat is volledig in overeenstemming met de Amerikaanse wetgeving.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).