Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bond voor arbeiders die via aannemers bij de Isla-raffinaderij werken, de SGTK, voert vandaag voor de tweede dag actie.

Zo heeft Telenotisia in de editie van gisteravond bekendgemaakt.
Gisteren voerden de arbeiders actie bij Post 5 omdat zij met de aannemersvereniging Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) een geschil hebben over een loonsverhoging van 6 procent waar zij recht op menen te hebben. De verhoging zou volgens de bond met terugwerkende kracht aan hen betaald moeten worden. De bond stelt ook dat de raffinaderij bereid is de loonsverhoging te betalen maar dat de AAV daar niet aan wil.
De AAV wilde vandaag een kort geding aanspannen om de acties te verbieden, maar zag daar gistermiddag vanaf nadat landsbemiddelaar Randolph ‘Dòis’ Gijsbertha contact met beide partijen opnam en in de middag met hen overlegde.
,,Bij dat overleg is met de partijen afgesproken dat zolang er bemiddeld wordt, er geen acties worden gehouden en dat er een mediastilte geldt. Ook is er afgesproken dat partijen alle relevante data die betrekking hebben op het geschil zullen overleggen”, aldus Gijsbertha tegenover deze krant. De landsbemiddelaar verklaarde desgevraagd verrast te zijn over de tweede actiedag. ,,Er was juist met de leiders van de bond afgesproken, dat er geen acties meer gevoerd zouden worden, maar de leden hebben anders beslist.”
De AAV was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar, het is onbekend of de vereniging het kort geding door laat gaan nu er vandaag weer actie wordt gevoerd. De behandeling van het kort geding stond voor vanmorgen op de rol, zo bevestigde rechtbankwoordvoerder Bas Jussen gistermiddag aan deze krant.
De bond en de AAV liggen al een tijd met elkaar in de clinch. ,,Het in een gecompliceerde zaak, partijen hebben in het verleden meerdere rechtszaken gevoerd”, aldus Gijsbertha. In het geval de zaak vandaag weer bij de rechter wordt behandeld, komt daarmee voorlopig een eind aan het werk van de landsbemiddelaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).