Den Haag - De Tweede Kamer stemt morgen over het voorstel van de SP om preventief beslag te leggen op alle dure jachten op Sint Maarten om deze pas terug te geven als is vastgesteld dat ze niet met ‘fout geld’ zijn aangeschaft.
Een motie daartoe diende SP-Kamerlid Ronald van Raak donderdag in bij de behandeling van de begroting Koninkrijksrelaties. Minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: ,,Bij de motie van de heer Van Raak moest ik even grinniken. Over het preventief alle jachten in beslag laten nemen zou ik het oordeel haast aan de Kamer willen laten. Nee, in alle eerlijkheid, het lijkt me toch beter om dat niet te doen. Ik ontraad deze motie.”
Madeleine van Toorenburg (CDA): ,,Het is een beetje raar om een motie in te dienen die juridisch totaal niet kan. Ik vind dat de indiener zichzelf serieus moet nemen. Ik moest ook even lachen, maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.” Van Raak: ,,Ik denk dat zo’n actie ontzettend veel geld zal opleveren en ook ontzettend veel misdaad zal bestrijden. Misschien moeten we het juist wat serieuzer nemen.”
De motie zal het niet halen, maar dat zal de indiener niet deren. Zijn eerdere motie om een onderzoek in te stellen naar ‘fout geld’ op Curaçao en Sint Maarten zal dankzij Kamerbrede steun binnenkort van start gaan.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.