Den Haag - De Tweede Kamer stemt morgen over het voorstel van de SP om preventief beslag te leggen op alle dure jachten op Sint Maarten om deze pas terug te geven als is vastgesteld dat ze niet met ‘fout geld’ zijn aangeschaft.
Een motie daartoe diende SP-Kamerlid Ronald van Raak donderdag in bij de behandeling van de begroting Koninkrijksrelaties. Minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: ,,Bij de motie van de heer Van Raak moest ik even grinniken. Over het preventief alle jachten in beslag laten nemen zou ik het oordeel haast aan de Kamer willen laten. Nee, in alle eerlijkheid, het lijkt me toch beter om dat niet te doen. Ik ontraad deze motie.”
Madeleine van Toorenburg (CDA): ,,Het is een beetje raar om een motie in te dienen die juridisch totaal niet kan. Ik vind dat de indiener zichzelf serieus moet nemen. Ik moest ook even lachen, maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.” Van Raak: ,,Ik denk dat zo’n actie ontzettend veel geld zal opleveren en ook ontzettend veel misdaad zal bestrijden. Misschien moeten we het juist wat serieuzer nemen.”
De motie zal het niet halen, maar dat zal de indiener niet deren. Zijn eerdere motie om een onderzoek in te stellen naar ‘fout geld’ op Curaçao en Sint Maarten zal dankzij Kamerbrede steun binnenkort van start gaan.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).