Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De op Aruba geboren Alegandro ‘Patan’ Farro is afgelopen weekend geëerd in het Cultureel Centrum Curaçao (CCC) in Emmastad.


Hij wordt beschouwd als een belangrijke voorbeeldfiguur die menig festijn opgeluisterd heeft met het bespelen van het draaiorgel, de ‘Kaha di Orgel’. Behalve het kunnen bespelen van het instrument, bezit Farro de unieke kunst om muziek om te zetten op de draaiorgelcilinder. Zo heeft hij menig pianomuziekstuk op maar liefst 16 draaiorgels gezet. Op Aruba hield Farro zich voornamelijk bezig met gewichtheffen, maar later ging hij over op het bespelen van de piano. Daarna leerde hij de pianostukken op de cilinder van het draaiorgel over te zetten. Patan wordt vooral gewaardeerd om zijn vriendelijkheid. ,,Hij is niet opschepperig en loopt niet met zijn gave te koop. Reden dus om hem eens flink in het zonnetje te zetten”, aldus de organisatoren Kodekag, CCC en Kas di Kultura.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).