Van een onzer verslaggeefsters Willemstad - Het aircoprobleem van de operatiekamers (OK’s) van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) is opgelost. Dat laat waarnemend medisch directeur Franke Scheper desgevraagd tegenover deze krant weten.

Begin deze maand maakte deze krant bekend dat er een probleem met de airco’s in de OK’s was opgetreden waardoor er met een aangepast schema moest worden gewerkt. Er konden alleen acute operaties plaatsvinden. Andere operaties werden uitgesteld en op de wachtlijst geplaatst. Sinds afgelopen weekend is de situatie genormaliseerd, zo gaf de waarnemend medisch directeur te kennen. ,,En sinds maandag zijn we begonnen met een inhaalslag om alle operaties die we hebben moeten uitstellen zo snel mogelijk uit te voeren.” Scheper verwacht dat het Sehos over ongeveer twee weken weer op schema is.
Tegenover deze krant laat de interim-medisch directeur weten blij te zijn dat het Sehos nu een aircosysteem heeft dat voldoet aan de internationale eisen waardoor het ziekenhuis nu ‘bedrijfszeker met 4 OK’s binnen en één buiten kan werken’. ,,De OK buiten is voor eenvoudiger operaties. We draaien nu met vijf van de zeven OK’s. De overige twee moeten nog geopend worden. Eentje hopen we in de loop van de komende maanden te openen en de laatste opent als we het duurzaam project van herstel van het ziekenhuis afhebben. Dat kan nog even duren. Maar tot die tijd draaien we met zes OK’s. En dat is prima”, aldus Scheper.

 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).