Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er kon al jaren niet meer geploegd worden, tot ergernis van de lokale boeren. Daarom heeft minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur drie tractoren laten repareren.


De tractoren zijn overhandigd aan de drie landbouwcoöperaties Koaba (Bándariba), KoopAH (Hato) en KAB (Bándabou). Whiteman stimuleerde deze sector om zich te verenigen in deze coöperaties, opdat de boeren zo beter gesteund kunnen worden door de overheid.
Drie tractoren stonden al sinds het aantreden van Whiteman als minister werkloos op het terrein van Agrarisch & Visserijbeheer (ABV) in Klein Kwartier. De boeren betaalden wel voor ploegwerkzaamheden, maar kregen geen service geleverd. In samenwerking met de privésector heeft de minister de tractoren laten opknappen om zo de agrarische sector te stimuleren. Whitemand dankt Turbo Machine Shop, Gabriela Mechanical Machine en Antillian Generators & Motors voor hun medewerking.
Eerder dit jaar werden al certificaten uitgereikt aan landbouwers die een cursus tractorrijden hadden gevolgd, op initiatief van het ministerie van Milieu en Natuur. Whiteman wil dat de lokale productie omhooggaat en het eiland daarmee meer zelfvoorzienend gaat worden. Ook moet er gewerkt worden aan de opslag van water, het tegengaan van dieren die de oogst aantasten en diefstal. Het ministerie werkt ook daaraan, aldus Whiteman.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).