Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er kon al jaren niet meer geploegd worden, tot ergernis van de lokale boeren. Daarom heeft minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur drie tractoren laten repareren.


De tractoren zijn overhandigd aan de drie landbouwcoöperaties Koaba (Bándariba), KoopAH (Hato) en KAB (Bándabou). Whiteman stimuleerde deze sector om zich te verenigen in deze coöperaties, opdat de boeren zo beter gesteund kunnen worden door de overheid.
Drie tractoren stonden al sinds het aantreden van Whiteman als minister werkloos op het terrein van Agrarisch & Visserijbeheer (ABV) in Klein Kwartier. De boeren betaalden wel voor ploegwerkzaamheden, maar kregen geen service geleverd. In samenwerking met de privésector heeft de minister de tractoren laten opknappen om zo de agrarische sector te stimuleren. Whitemand dankt Turbo Machine Shop, Gabriela Mechanical Machine en Antillian Generators & Motors voor hun medewerking.
Eerder dit jaar werden al certificaten uitgereikt aan landbouwers die een cursus tractorrijden hadden gevolgd, op initiatief van het ministerie van Milieu en Natuur. Whiteman wil dat de lokale productie omhooggaat en het eiland daarmee meer zelfvoorzienend gaat worden. Ook moet er gewerkt worden aan de opslag van water, het tegengaan van dieren die de oogst aantasten en diefstal. Het ministerie werkt ook daaraan, aldus Whiteman.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.