Van onze redactie
Willemstad - De kwaliteit en het beleid van het secundair beroepsonderwijs (sbo) op Curaçao staat centraal tijdens een seminar van The College of the Dutch Caribbean (CDC), dat 20 jaar bestaat. In het kader van deze viering organiseert de CDC de studiedag over het sbo. ,,Hoe speelt het secundair beroepsonderwijs in op de huidige lokale en internationale tendensen en welke kwaliteitskaders moeten ontwikkeld worden om de basis van het sbo-onderwijs te verstevigen?”De bijeenkomst vindt plaats in de Belle Alliancezaal van het Avila Hotel. Op het programma staat een reeks sprekers, onder wie minister Etienne van der Horst (PAIS) van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Hij zal ingaan op het belang van het sbo voor Curaçao in het algemeen en voor de overheid en de economie in het bijzonder. De manager van de CDV, Angela van Keulen, spreekt over ’20 Jaar mbo/sbo-onderwijs bij het jubilerende onderwijsinstituut. Rubina ‘Rubia’ Bitorina, inspecteur-generaal Onderwijs, geeft inzicht in het toezicht en de toezichtkaders voor het hbo-onderwijs. En Lisette van Lamoen-Garmes, algemeen directeur van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), spreekt over de uitdagingen en ontwikkelingen in het sbo. Tot slot is er een paneldiscussie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).