Van een onzer verslaggevers
Willenstad - Volgens de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) gebeurt de bouw van de Mirador bij luchthaven Hato niet veilig.

Niet alleen de arbeiders lopen gevaar, maar ook de kwaliteit van de constructie laat te wensen over. Curaçao Airport Partners (CAP) laat aan het Antilliaans Dagblad weten dat er inderdaad problemen zijn met de naleving van de veiligheidsnormen.
,,Tegen dit soort uitvoeringen is geen concurrentie mogelijk”, zegt voorzitter Mike Willem van de AAV. Hij wijst erop dat steigers op de bouwplaats niet voldoen aan de veiligheidseisen. ,,Op plekken met valhoogtes van ongeveer tien meter, zijn er geen leuningen aangebracht.” Volgens de AAV wordt voor de overkapping staalwerk gebruikt dat niet afdoende is beschermd tegen corrosie. Het staal zou in een ‘omgeving met extreem hoge luchtverontreiniging’ thermisch verzinkt moeten zijn.
Woordvoerder Diane Martis bevestigt alleen dat ‘CAP er achter is gekomen dat de aannemer tekortschiet in het zorgen voor een veilige werkomgeving voor de arbeiders’. Er worden direct stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsnormen worden nageleefd, ‘zodat de bouw van de Mirador veilig en snel door kan gaan’. Verder stelt CAP dat aannemers volgens vastgestelde procedures worden geselecteerd in de verwachting dat zij zich zullen houden aan de veiligheidsvoorschriften.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.