Van een onzer verslaggevers
Willemstad - J.I., die betrokken zou zijn geweest bij een overval op Europese Nederlanders bij Veeris, is door de rechter in voorlopige vrijheid gesteld nu voor de tweede maal door het Openbaar Ministerie (OM) om uitstel van de behandeling van zijn zaak werd gevraagd voor het horen van getuigen en het doen van een reconstructie. De eerste keer, op 18 februari, ging de rechter ermee akkoord. Maar toen afgelopen week voor de tweede keer om uitstel werd verzocht om het onderzoek af te ronden is de rechter gezwicht voor het pleidooi van advocaat Marije Vaders en is de verdachte voorlopig in vrijheid gesteld. De overval vond op 27 november 2014 plaats op twee jongens die in de auto op weg waren naar Julianadorp. Zij werden achtervolgd door twee mannen op scooters. Bij de achtervolging raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en botste tegen een muur. Daarop werden zij overvallen door de mannen op de scooters. De mannen hadden een wapen bij zich. Bij aankomst van de politie wist een van het tweetal op de scooter te vluchten en de andere, J.I., vluchtte te voet. Na een zoektocht werd hij uiteindelijk aangehouden nadat de politie op hem geschoten en in het been geraakt had. J.I. had niets van de Nederlandse mannen bij zich en ook geen wapen. De zaak wordt in augustus voortgezet.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).