Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor het personeel van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) is het belangrijk dat de zaak van de moord op hun collega-verpleegkundige Cristina Barry zo snel mogelijk wordt opgelost.

Dat heeft woordvoerder Bob Harms verklaard, na afloop van de afscheidsceremonie voor Barry gisteren in het ziekenhuis. Harms legde daarbij uit dat het afsluiten voor het personeel heel belangrijk is. Met de begrafenis van Barry is dit deels gebeurd, maar het moet ook nog duidelijk worden wat er precies gebeurde, welke omstandigheden ertoe leidden dat de verpleegkundige werd neergestoken, aldus Harms.
Harms omschreef de afscheidsceremonie gisteren bij het Sehos als emotioneel. Collega’s van de spoedeisende hulp, die in hun werk wel gewend zijn aan dramatische situaties, moesten volgens Harms afscheid nemen van een verpleegkundige die onder verschrikkelijke omstandigheden om het leven was gebracht. Zij werd door Harms omschreven als een dierbare collega, een kundige werknemer met een goed hart.
Gisterochtend werd de lijkwagen met Barry onder begeleiding van twee ambulances met loeiende sirenes, eerst naar de ingang van de spoedeisende hulp gereden en daarna naar de hoofdingang van het Sehos waar pastoor Gabriel Ortis de kist naar de kapel begeleidde. Circa 800 personeelsleden begaven zich naar de kapel om de nabestaanden en de naaste collega’s van Barry te condoleren. Al het personeel van de spoedeisende hulp had gisteren vrij gekregen om afscheid van hun collega te kunnen nemen. Verpleegkundigen van de operatiekamer die vrij waren, hadden zich spontaan gemeld om diensten bij de spoedeisende over te nemen.

Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.