Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang zal, nu de Raad van Advies het voorstel voor een bedrijfspensioen evalueerde, met de nodige aanpassingen op het voorstel komen. Dat laat het Statenlid in een persverklaring weten. ,,Nadat ik het advies van de Raad van Advies over het wetsvoorstel voor een bedrijfspensioen bestudeerde, heb ik besloten om verder te werken aan deze wet voor een rechtvaardig pensioen. Volgens het advies moet er nog heel werk verricht worden en moet er ook onderzoek gedaan worden bij ondernemers”, zo schrijft Leeflang in de verklaring.
De parlementariër gaat met deskundigen in beraad om de nodige aanpassingen aan het wetsvoorstel aan te brengen, zo laat zij weten. ,,Er zijn teveel mensen die 30 en soms 40 jaar werken en op het moment dat zij niet meer kunnen werken het met 800 gulden in de maand moeten doen. Als wij een wet introduceren voor een rechtvaardig pensioen, zal meer dan 60 procent van onze werkende jeugd, op het moment dat zij met pensioen moeten gaan, niet in armoede hoeven leven.”
Volgens het onafhankelijke Statenlid is het niet gemakkelijk om een wetsvoorstel te maken. ,,Er is geen departement dat voor jou werkt, er zijn ook geen consultants voor jou aan het werk en er zijn geen middelen beschikbaar om onderzoek te laten doen.”
De politica schrijft dat verschillende professionals hebben aangeboden om de nodige aanpassingen aan het voorstel te doen. ,,Het werk om een aangepast wetsvoorstel in te dienen gaat door omdat winnaars nooit opgeven, mensen die het bijltje erbij neerleggen winnen nooit”, aldus Leeflang.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.