Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Directeur van Curaçao Airport Holding (CAH), Maurice Adriaens, zal volgende week maandag in de Staten zijn voor een vergadering met de Centrale Commissie. Dat heeft het parlement gisteren laten weten.


In februari maakte minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) bekend dat het contract van de CAH-directeur niet zou worden verlengd. Hierna ontstond een waar gevecht in de media tussen de partij waar Palm lid van is en Adriaens. Volgens PAIS functioneert de directeur van de holding niet zoals het hoort en zou hij niet genoeg hebben gedaan om de gestelde doelen voor de luchthaven te bereiken. Aan de andere kant zou CAH te veel tijd en geld besteden aan het ontwikkelen van het Airport City-concept zonder dat dit vruchten afwerpt. Volgens Adriaens zitten er echter politieke redenen achter het niet verlengen van zijn contract.
Verschillende Statenleden - zoals de fracties van PAR en MAN en ook onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang - plaatsten vraagtekens bij de actie van de regering en dienden een verzoek in voor zowel een openbare Statenvergadering als een Centrale Commissievergadering over CAH. ,,De directeur van Curaçao Airport Holding heeft in feite aangegeven dat de argumenten van de Economieminister niet op waarheid berusten”, zo schreven Leeflang, Armin Konket (PAR) en Hensley Koeiman (MAN) in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS).
Volgens het drietal beïnvloedt hetgeen is gebeurd op negatieve wijze het imago van Adriaens, alsook het imago van het bedrijf en dat van de minister en de regering. Op dezelfde dag dat een verzoek werd ingediend voor een Centrale Commissievergadering met Adriaens, hebben Konket, Koeiman en Leeflang ook een verzoek ingediend voor een Openbare Statenvergadering met minister Palm. Voor deze vergadering is nog geen oproep verschenen.
De Centrale Commissievergadering met Adriaens - over het functioneren van CAH - vindt maandag 9 maart, om 9.00 uur plaats.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).