Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De politie heeft een uitgebreide lijst met tips opgesteld voor het voorkomen van inbraak. Veel van de tips zullen mensen bekend zijn, maar de politie wijst er toch nog eens op. Expliciet waarschuwt de politie voor de zogenoemde babbeltruc. ,,Dieven kunnen aan de deur komen met trucs om uw huis binnen te komen. Dat gebeurt door mensen die er erg netjes en correct uitzien of door mensen die er juist zielig uitzien zodat u medelijden krijgt. Wees alert als onbekenden aan de deur komen en doe de poort of deur niet open voor onbekenden.”

Andere tips zijn: Bewaar waardevolle spullen, zoals laptops, tablets, juwelen en belangrijke papieren uit het zicht en het liefst in een kluis en bewaar geen grote geldbedragen in huis. Als u langere tijd van huis gaat, vraag aan buren, familie of personen die u de sleutels geeft uw huis in de gaten te houden en de post uit de brievenbus te halen. Laat ook geen briefjes of boodschappen op uw voicemail, antwoordapparaat of op sociale media achter waaruit blijkt dat u met vakantie bent.

Zet uw auto ’s nachts op het erf en investeer in een stuurklem of alarm. Wees alert op verdachte bewegingen, auto’s of personen in uw buurt. Zorg voor voldoende verlichting, liefst met een bewegingsmelder, en voor voldoende zicht op uw huis door buren of voorbijgangers. Ook moet u kunnen zien wie er buiten staat als u binnen bent.

Als iets u verdacht voorkomt dan kunt u bellen met 911 of 917. Mocht er toch zijn ingebroken, raak dan niets aan tot de politie is geweest. Blokkeer direct uw bankpassen en eventueel simkaarten van uw telefoons. Maak zo veel mogelijk foto’s van waardevolle bezittingen, zodat de politie die terug kan bezorgen als ze worden gevonden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.